02 August, 2007

katusetööd

eile veetsin oma õhtupooliku katusel turnides. Mökerdasin kõikvõimalikud ühenduskohad bituumeni sarnase tõrvaga kokku, vähemalt lootus peaks nüüd olema, et leke on kõrvaldatud. Ühtlasi tuvastasin järgnevad probleemid (jälle probleemid!):

1. katus on lekkinud jubam õnda aega ja pööningul on väikesed niiskuskahjustused. kuivatan ja vaatan, mis sellega teha annab. Enesetunne on umbes sama mis majavammi postituse ajal
2. maja kõrval kasvavt pirnipuud on vaja kärpida, katusele ulatuvad oksad põhjustavad vihmaveesüsteemi ummistusi. Praegugi jookseb vesi natuke valedes kohtades.

Ehitusmehed on tublilt toimetanud, olid otsapidi jõudnud ka nendesse tubadesse, mille kohta meil kokkulepet veel ei olnud. Tegime siis kokkuleppe ja hinna tagantjärgi. Täna lähen veel katusele turnima, vaatan üle eilse töö tulemuse ja mõlgutan mõtteid, mida ette võtta niiskusega pööningu põrandas.

Viimased kulutused:

netikaabel + hdmi kaabel 1100
remonditarbed elutuppa (krohv) 1000
gaasiküte 20000
oksasaag + katuse paranduse mögin 450
vannitoa remondi materjalid 1475

kokku koos eelnevaga: 188332.

Gaasikütet on veel ~18.000 jagu maksta, mul on päevane ülekande limiit on 10.000, ei saa korraga arvet tasuda. Nagu kulutustest näha, olen nüüd oksasae õnnelik omanik, kui veel pika varre leiaks, võiks pirnipuule 1:0 ära teha.

No comments: