09 May, 2008

Uue kodu blogi taassünd

Näed kui hea, et ma seda blogi ei ole ära kustutanud, läheb teist veel vaja. Kui ma naiivselt arvasin, et nüüd on suurem remont lõppenud ja rahulik elu alanud, siis reaalsusel on sellega omad plaanid :)

Ma elan nimelt majas, mis on ehitatud kusagil 30'ndate kandis. See peaks vist ütlema kõik.

Üleeile sain kokku ülejäänud 2 majaomanikuga, et arutada natuke maja üldist olukorda ja seda, mis oleks vaja teha. Saime kokku neli asja: 1. kelder, 2.katus, 3.fassaad, 4. aed. (ühesõnaga, kõik peale trepikoja).

Alustame keldrist. Täna konsulteerisin spetsialistiga (sama majavammimees, kes mul eelmisel suvel külas käis), et miks keldris hallitab (autori märkus: ei hallita, mineraalid pressivad niiskusega seinast välja) ja mis selle vastu ette annaks võtta.

Tuleb välja, et probleemi põhjustajaks on kapillaarniiskus, mis läbi kehva põranda keldrisse satub ja sealt edasi rändab. Lahendusi on mitu:

1. Lõhkuda välja vana põrand, paigaldada 10cm liivakiht ja sinna peale uus põrand. Eelarve ~200.000 krooni. Tulemus saab väga hea, kasuta või eluruumina. Nii kallist lahendust me muidugi lubada ei saa.

2. Katta põrand liivakihiga. (~200 ruutmeetrit x 10cm liivakiht = üle 50tonni liiva). Likvideeriks niiskusprobleemi aga ühtlasi muudaks keldri kasutamise keerulisemaks. Jällegi üpris töömahukas ja tülikas lahendus

3. Paigaldada keldrisse õhukuivati, mis liigniiskuse välja transpordiks. Investeering ~50.000 krooni. (väga umbes)

Lisaks peaks organiseerima drenaazi vihmaveetorudele, et sealt tulev vesi ei satuks vundamendi alla.

nii. edasi tuleb katus, aed ja fassaad. Aga sellest järgmine kord.

Ps. puhas rõõm, et ma pean remondikuludest ainult 30% kandma. Mõnikord on elu aus :)

No comments: